De lessen

Inhoud en niveau

Cursuri

Cursus Duits A1

U kunt vertrouwde, alledaagse uitdrukkingen en zinnen over gangbare onderwerpen begrijpen en gebruiken. U kunt zichzelf en anderen voorstellen en vragen over persoonlijke gegevens stellen en beantwoorden (zoals waar iemand woont, mensen die men kent en dingen die men heeft). U kunt op een eenvoudige manier communiceren, als de gesprekspartner langzaam en duidelijk spreekt en bereid is te helpen.

Cursus Duits A2

U kunt zinnen en vaak voorkomende uitdrukkingen begrijpen met betrekking tot dagelijkse onderwerpen (b.v. informatie over zichzelf en familie, boodschappen doen, werk). U kunt in alledaagse situaties communiceren over vertrouwde en alledaagse onderwerpen. U kunt zich in eenvoudige termen uitdrukken over uw achtergrond, uw omgeving en uw behoeften.

Cursus Duits B1

U kunt de hoofdpunten begrijpen van standaardcommunicatie over vertrouwde onderwerpen die regelmatig voorkomen op het werk, op school, in de vrije tijd, etc. U kunt tijdens een reis door het gebied waar de Duitse taal gesproken wordt de meeste situaties die u tegenkomt beschrijven en bespreken. U kunt eenvoudige, samenhangende teksten produceren over vertrouwde onderwerpen en onderwerpen die uw persoonlijke belangstelling hebben. U kunt ervaringen, gebeurtenissen, dromen, verwachtingen en ambities beschrijven en beknopt redenen of uitleg geven over meningen en plannen.

Cursuri

Cursus Duits B2

U kunt de kerngedachten van complexe teksten over concrete en abstracte onderwerpen begrijpen, ook van technische onderwerpen in uw specialisatie. U kunt zodanig vlot en spontaan communiceren dat de regelmatige interactie met moedertaalsprekers voor geen van beide partijen lastig is. U kunt duidelijke, gedetailleerde tekst produceren over uiteenlopende onderwerpen. U kunt een standpunt uiteenzetten over een bepaald thema en daarbij voor- en nadelen en verschillende opties aangeven.

Cursus Duits C1

U kunt moeilijke, langere teksten van uiteenlopende aard begrijpen. U kunt impliciete betekenis herkennen. U kunt zichzelf vlot en spontaan uitdrukken, zonder al te duidelijk naar woorden te zoeken. U kunt de taal flexibel en efficiënt inzetten voor sociale, academische en professionele doelen. U kunt duidelijke, goed gestructureerde, gedetailleerde teksten produceren over complexe onderwerpen, met een weloverwogen tekstopbouw, een duidelijke samenhang en goed gebruik van verbindingswoorden.

Cursus Duits C2

U kunt zonder moeite alles begrijpen wat u hoort of leest. U kunt informatie van gesproken of geschreven bronnen samenvatten, op een samenhangende manier argumenten en uiteenzettingen reconstrueren. U kunt zichzelf zichzelf spontaan, erg vlot, precies en genuanceerd uitdrukken, ook in meer complexe situaties.

Cursus

Duitsland

Duitsland is de tweede populairste vakantiebestemming voor Nederlanders.
Berlijn is 1 van de hipste steden van Europa. Cultuurliefhebbers bewonderen een groot aanbod uit het Unesco Werelderfgoed.

Op culinair en recreatief gebied valt er in Duitsland veel te beleven. Een bezoek aan het Oktoberfest of een Weihnachtsmarkt is een ware belevenis.

Er komen steeds meer Duitse toeristen naar Nederland. Alkmaar aan Zee is daarbij een begrip. Touristen genieten van een vriendelijk welkom en gesprek in de Duitse taal.

Zakelijk is Duitsland voor Nederlanders een zeer kansrijk land. Kennis van de Duitse taal én cultuur biedt een beproefde basis voor zakelijk en professioneel succes in Duitsland.

Genoeg reden voor een cursus Duits op uw niveau van een eigentijdse docente? Neem contact op voor informatie of meld u hieronder aan.

Cursuskosten

Tarief: € 295,-
minimaal 6 en maximaal 10 cursisten, excl. materiaal;

Bij minder dan 6 cursisten kan een cursus in overleg
doorgang vinden met een prijsaanpassing.

Zakelijk Duits: tarieven op aanvraag.

Inschrijven en aanmelden? Klik hieronder op uw cursus.

E-mail: info@taalisvooriedeeeen.nl

Contact